וַעְצֹר בְּמִלִּין מִי יוּכָל – כינוס מדעי
הציבור הוזמן להשתתף בכינוס המדעי הבין־לאומי של האקדמיה ללשון העברית והחוג ללשון העברית ולבלשנות שמית באוניברסיטת תל אביב.
המשך קריאה>>הציבור הוזמן להשתתף בכינוס המדעי הבין־לאומי של האקדמיה ללשון העברית והחוג ללשון העברית ולבלשנות שמית באוניברסיטת תל אביב.
המשך קריאה>>לקראת השנה החדשה שמחנו לארח את אומן הסיפור ואיש התקשורת ג'קי לוי להרצאה על התחדשות.
המשך קריאה>>הרצאה מיוחדת לציבור: בניתוחו של משפט קצר ומשעשע אחד עמדנו על המתח שבין קביעת התקן ובין התפתחות הלשון במציאות.
המשך קריאה>>ביום העברית תשפ"ב ערכנו שיחה מרתקת שבה סיפרנו לכם קצת על העבודה שלנו.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בערב עיון (מקוון) שבו נישאו הרצאות על היבטים שונים של פעילותו של ביאליק בתחום העברית ולמענה כיוצר בלשון וכחבר ועד הלשון העברית ונשיאו.
המשך קריאה>>מניין הגיעו לעברית שימושי הלשון למזוג אוכל, לגז'דר, חיכֵּיתי, גַּנָּבָה, הולכים הבית, אין אמונה, מחילה (במקום סליחה)? על שימושי לשון אלו ועוד הרצתה פרופ' יהודית הנשקה.
המשך קריאה>>פעילות ברוח החג לילדים בכיתות א' עד ו' בליווי מבוגר (או מבוגרים) – המבקרים הוזמנו לראות את המכתבה של בן־יהודה, את הארון של ועד הלשון (ולו סיפור מפתיע!), את כרטסת המילונאי הנודע אבן־שושן, ספר שירי ילדים בן מאה שנה ועוד.
המשך קריאה>>מפגש מקוון על דרך עבודתה של אחת מבכירות סופרי הילדים והנוער הישראלים. יום שלישי ח' באייר (6 במאי) בשעה 18:30.
המשך קריאה>>הציבור הוזמן להשתתף בכינוס המדעי הבין־לאומי של האקדמיה ללשון העברית והחוג ללשון העברית ולבלשנות שמית באוניברסיטת תל אביב.
המשך קריאה>>נותרו כרטיסים אחרונים! האקדמיה ללשון עברית שותפה השנה לכנס "לשון ראשון" – כנס השפה העברית ה־18 בראשון לציון, העוסק בעברית על כלל גווניה.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בערב עיון מקוון של האקדמיה ללשון העברית בשיתוף המכון לחקר ארץ ישראל ויישובה ביד יצחק בן־צבי.
המשך קריאה>>הצטרפו אלינו להרצאה מקוונת שבה נשמע את מחיי השפה מספרים בקולם על האתגרים הלשוניים והחברתיים שעימם התמודדו בדרך לחידוש הדיבור העברי.
המשך קריאה>>איך מתפתחת שפה? מי היו חלוצי העברית ואיך עזרו להם הילדים? מרכז התרבות וההדרכה של האקדמיה ללשון העברית מזמין אתכם לפעילות מיוחדת בחנוכה לילדים בכיתות א' עד ו'.
המשך קריאה>>בחנוכה נציין 102 שנים למותו של אליעזר בן־יהודה, מחיה השפה העברית. מרכז התרבות וההדרכה מזמין אתכם למפגש מיוחד לרגל החג ולכבודו של בן־יהודה. המפגש כולל פעילות והרצאה על עבודת האקדמיה ואתגרי העברית במאה ה־21 ומיועד למבוגרים ולנוער (מגיל 14).
המשך קריאה>>ביקורים חווייתיים במרכז התרבות וההדרכה באקדמיה ללשון העברית נערכו בימי ה"גשר" שבין יום הכיפורים לסוכות.
המשך קריאה>>בחול המועד סוכות הציב קניון "דיזנגוף סנטר" את שירי הילדות הישראליים בקדמת הבמה באירוע חווייתי ומוזיקלי. האקדמיה ללשון העברית הכינה מחווה לשונית למשתתפים.
המשך קריאה>>במסגרת סדרת ההרצאות המקוונות, אנו מזמינים את הציבור להשתתף בהרצאתו של ד"ר דורון יעקב – על לשון ולשונות בתפילות החגים.
המשך קריאה>>לקראת השנה החדשה שמחנו לארח את אומן הסיפור ואיש התקשורת ג'קי לוי להרצאה על התחדשות.
המשך קריאה>>הרצאה מיוחדת לציבור: בניתוחו של משפט קצר ומשעשע אחד עמדנו על המתח שבין קביעת התקן ובין התפתחות הלשון במציאות.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון העברית קיימה מפגשי קיץ לקהל הרחב באקדמיה ללשון העברית – פעילות לנוער ולמבוגרים.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון העברית הזמינה הורים ולילדים בוגרי כיתות א' עד ו' לחוויית קיץ משפחתית.
המשך קריאה>>הרצאתה של ד"ר נטע דן הוקדשה לאברהם שלונסקי ולחדשונותו הלשונית במלאת חמישים שנה למותו.
המשך קריאה>>ערב העיון הוקדש לתרגום לעברית של הספר מילים פשוטות מאת הרב עדין אבן־ישראל שטיינזלץ ז"ל.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון והעברית ומוזאון הטבע ע״ש שטיינהרדט בתל אביב הזמינו את הציבור לאירוע חגיגי לאוהבי עברית וטבע.
המשך קריאה>>כינוס מדעי לציון פרסומה של מחברת מנחם בן סרוק במהדורת אהרן ממן וחננאל מירסקי התקיים בבית האקדמיה.
המשך קריאה>>הציבור הוזמן לערב מיוחד לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה שנערך בבית האקדמיה ללשון העברית.
המשך קריאה>>הרצאתו של ד"ר יהושע גרנט עסקה בפיוטי הטל המשולבים בתפילת הפסח ואף בשאלה איך הם מצאו את דרכם אל הגדות הקיבוצים ובהם להגדת בארי.
המשך קריאה>>לרגל פורים הזמנו את הציבור להשתתף בהדרכה חווייתית במרכז התרבות וההדרכה ובהרצאה.
המשך קריאה>>לקראת פורים התקיימה הרצאתה המקוונת של ד"ר תמר עילם גינדין על ההשפעה הלשונית והתרבותית של פרס על לשונה של מגילת אסתר.
המשך קריאה>>במסגרת סדרת המפגשים שלנו בימי מלחמת "חרבות ברזל" התקיימה הרצאתה המקוונת של ד"ר תמר קציר על שמות פרטיים בישראל.
המשך קריאה>>לרגל יום העברית ובצל המלחמה הזמנו את אוהבי העברית להתארח בביתנו בגבעת רם בירושלים.
המשך קריאה>>במסגרת סדרת המפגשים המקוונים שלנו בימי המלחמה התקיימה סדנה בהנחיית ליאור ליאני שבה הכרנו את רזי ההגדרות של תשבצי היגיון והתוודענו לשפה "ההגיונרית".
המשך קריאה>>לכבוד החנוכה ולציון יום פטירתו של אליעזר בן־יהודה התקיימה פעילות (בחינם) במרכז התרבות וההדרכה של האקדמיה בשיתוף משרד המורשת והמועצה לשימור אתרי מורשת בישראל.
המשך קריאה>>במסגרת סדרת המפגשים המקוונים שלנו בימי מלחמת 'חרבות ברזל' הזמנו אתכם למפגש מיוחד ב"זום" עם גיל חובב בהנחיית ורד ליון־ירושלמי.
המשך קריאה>>במפגש המקוון שוחחה ורד ליון ירושלמי על לשון השידור בימי מלחמת 'חרבות ברזל' עם רות אלמגור־רמון ואריה גולן.
המשך קריאה>>מפגש עם ד"ר רוביק רוזנטל על השפעת השפה הצבאית על שפת היום־יום הישראלית בכל תחומי החיים וגם על הסלנג הצבאי.
המשך קריאה>>במפגש עם ד"ר תמר קציר גילו הילדים צירופים וביטויים המסתתרים בציורים ובחידות.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בשיחה של ורד ליון ירושלמי עם רונית גדיש על חידוש מילים, על מצבה של העברית ועל שאלות שמרבים לשאול אותנו בימי המלחמה.
המשך קריאה>>במפגש המקוון שוחחה ד"ר תמר קציר עם הילדים וגילתה עימם הפתעות לשוניות מעולם החי.
המשך קריאה>>בסדנה סיפר יהונתן שיוביץ על שפת הסימנים הישראלית (שס"י) המשמשת את קהילת החירשים בארץ לצד העברית.
המשך קריאה>>מרכז התרבות וההדרכה של האקדמיה ללשון העברית פתח את שעריו לציבור בשבועות הראשונים של המלחמה לפעילות בחינם.
המשך קריאה>>ילדי כיתות ד'–ו' הוזמנו להתרענן מעט מהמצב ולהצטרף למפגש "זום" על נוכחות איברי הגוף בשפה שלנו.
המשך קריאה>>חוברת חדשה של “העברית” מוקדשת לשני יוצרי לשון וגדולי לשון, שפירות נטיעתם הלשונית ממלאים אוצרות גם בדורנו אנו: אהרון מאיר מזי”א, חבר ועד הלשון ולימים גם נשיאו, וראובן אלקלעי, המילונאי והמתרגם.
המשך קריאה>>הציבור הוזמן למפגש חגיגי שבו העלינו על נס את הנשים שהיו שותפות חשובות במפעל תחיית הדיבור העברי.
המשך קריאה>>הציבור הוזמן למפגש המשלב סדנה מודרכת והרצאה. במפגש בחנו את הקשר בין השפה לדובריה ואת מקומו של המוסד העליון ללשון העברית בתוך הקשר הזה.
המשך קריאה>>מפגשים המיועדים להורים וילדים (מגיל 10) במרכז התרבות וההדרכה החדש של האקדמיה.
המשך קריאה>>במלאת מאה שנה לייסוד גדוד מגיני השפה הציבור הוזמן לצפות בהרצאתה המקוונת של ד"ר נטע דן.
המשך קריאה>>בהרצאתו של יהונתן שיוביץ, מרכז מדור שפת הסימנים הישראלית (שס"י) הוא סיכם את פעילות המדור בשנה הראשונה מאז הוקם באייר תשפ"ב.
המשך קריאה>>מרכז התרבות וההדרכה החדש הזמין אתכם למפגש המשלב סיור מודרך והרצאה – במפגש התבוננו על העברית משתי נקודות מבט, היסטורית ועכשווית.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בהרצאתה של ד"ר מירי בר־זיו לוי על הקשר בין המאבק לתחיית העברית ובין הקולנוע.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בהרצאה המקוונת של הלשונאי רוביק רוזנטל, אשר ספרו "מדברים צהלית", עוסק בדיוקן שפת הצבא הישראלי.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בהרצאה שמספרת את סיפור בחירת השם ישראל ומה היו ההצעות האחרות.
המשך קריאה>>הציבור הוזמן לצפות בהרצאה מקוונת שתספר את סיפור חייו של בן־יהודה במקביל לסיפור התחייה של הדיבור העברי וסקרה את התחנות החשובות בחייו ובמפעליו.
המשך קריאה>>בח' בשבט תשפ"ג, 30 בינואר 2023, נערכה ישיבת מליאה חגיגית לכבוד פרופ' משה בר־אשר לרגל סיום כהונתו כנשיא האקדמיה ללשון העברית.
המשך קריאה>>הכינוס התקיים בבית האקדמיה הלאומית למדעים ביום שני כ"ט בשבט תשפ"ג, 20 בפברואר 2023.
המשך קריאה>>אנחנו מתרגשים להזמינכם לסיור במרכז התרבות וההדרכה החדש! מהרו להירשם – מספר המקומות מוגבל.
המשך קריאה>>לקראת יום העברית תשפ"ג נערכו שני סיורים בירושלים מטעם יד יצחק בן־צבי.
המשך קריאה>>לקראת ראש השנה תשפ"ג ערכנו הרצאה מרתקת על שמות החודשים העבריים ועל מקורותיהם.
המשך קריאה>>צפו בהרצאה מקוונת שהוקדשה למתרגם דב גפונוב ולתרגומו המופתי לאפוס הגאורגי ״עוטה עור הנמר״ מאת שותא רוסתוולי.
המשך קריאה>>עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג קיימנו מפגש מקוון על שפתם של ילדים וילדות בהנחיית דקלה אברבנאל.
המשך קריאה>>אנו מזמינים אתכם לצפות בהרצאה של פרופ' שולמית אליצור שנערכה לכבוד חג שבועות תשפ"ב: "מתן תורה: שני סיפורי חתונה – עיון בפיוטים לחג השבועות".
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בהרצאתו של פרופ' יואל אליצור על מתן שמות עבריים ליישובים ולעצמים גאוגרפיים בארץ ישראל.
המשך קריאה>>בהרצאה החגיגית דיבר פרופ' שמעון שרביט על התגבשותה של ההגדה של פסח, על לשונה ועל שפע הביטויים שתרמה לעברית.
המשך קריאה>>בכינוס נשמעו הרצאות מדעיות שעסקו בהיבטים שונים של העברית החדשה. הכינוס שודר בשידור חי באתר האקדמיה ועתה אפשר לצפות במושבי הכינוס.
המשך קריאה>>שלֵו פרפל מן המזכירות המדעית של האקדמיה הציג את כללי התעתיק ודן בהיבטים המעשיים של איות שמות של מקומות ואנשים בשלוש שפות בשלטים ובמודעות.
המשך קריאה>>לכבוד פורים תשפ"ב נתן נשיא האקדמיה ללשון העברית פרופ' משה בר־אשר נתן הרצאה חגיגית על לשונות מגילת אסתר. אתם מוזמנים לצפות.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בהרצאתו של ד"ר יעקב עציון על חידושיו של משה שרת. האירוע התקיים ביוזמת העמותה למורשת משה שרת ואתר מת"ג.
המשך קריאה>>תערוכתה של האומנית והצורפת ענת גולן הוצגה במהלך טבת תשפ"ב (דצמבר 2021) בביתו המקורי של אליעזר בן־יהודה ברחוב אתיופיה בירושלים ולוּותה בהרצאות ובחבר דיון.
המשך קריאה>>ביום העברית תשפ"ב ערכנו שיחה מרתקת שבה סיפרנו לכם קצת על העבודה שלנו.
המשך קריאה>>ערב הפתיחה החגיגי של אירועי יום העברית תשפ"ב התקיים במעמד ראש העיר ירושלים משה ליאון ונשיא האקדמיה ללשון העברית פרופ' משה בר־אשר.
המשך קריאה>>לרגל שבוע העברית תשפ"ב פרופ' משה פלורנטין, חבר האקדמיה ללשון העברית ויו"ר הוועדה למילים בשימוש כללי, סיפר לירעם נתניהו על לידתן של מילים חדשות.
המשך קריאה>>זה רק סמנטי? בסדנה מיוחדת בהנחיית יהונתן רוסן ממן בשבוע העברית תשפ"ב נבחנו כותרות מעיתונים ומאתרי חדשות המדווחים על אירועים שנויים במחלוקת.
המשך קריאה>>במפגש פנים אל פנים בשיתוף עם ארגון wise בירושלים הסבירה תמר קציר למשתתפים כיצד נוצרות "מילים תאומות" ועשתה סדר בזוגות של מילים דומות שכתיבן שונה ושאנחנו נוטים להתבלבל ביניהן.
המשך קריאה>>בסדנה הדגימה ד"ר אורלי אלבק בעיות בניסוח במשפטים מתחומים שונים, הציגה כמה ענייני ניסוח שכדאי להתחשב בהם, והציע הצעות לניסוח תקין ובהיר.
המשך קריאה>>בשיחוח חי (לייב צ'ט) ב"סטורי" בעמוד האינסטגרם שלנו ענתה רונית גדיש בשידור חי על כל השאלות שתמיד רציתם לשאול על העברית ולא העזתם!
המשך קריאה>>בהרצאה חגיגית לקראת ראש השנה תשפ"ב דן פרופ' אהרן ממן באוצר מילים וביטויים מלשונות חגי תשרי.
המשך קריאה>>מניין הגיעו לעברית שימושי הלשון למזוג אוכל, לגז'דר, חיכֵּיתי, גַּנָּבָה, הולכים הבית, אין אמונה, מחילה (במקום סליחה)? על שימושי לשון אלו ועוד הרצתה פרופ' יהודית הנשקה.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בשידור הכינוס המדעי על העברית ומעמדה בדור הנהגת היישוב ועל המנהיגים עצמם. האירוע התקיים במוזאון ארצות המקרא בירושלים.
המשך קריאה>>אנחנו מזמינים אתכם לצפות בשיחה שנערכה לקראת חג שבועות עם תמר קציר על מטבעות לשון ומילים של החג.
המשך קריאה>>אנו מזמינים אתכם לצפות בהרצאה של נשיא האקדמיה ללשון העברית, פרופ' משה בר־אשר, שהתקיימה לקראת פסח תשפ"א.
המשך קריאה>>מניין הביטוי 'אין נביא בעירו'? איך התגלגל הצירוף 'קור כלבים' אל העברית? ומהיכן יובָּא הביטוי 'שפך את התינוק עם המים'? על ביטויים ופתגמים ממקור לועזי הנראים כאילו נולדו בלשון העברית הרצה ד"ר אורי מלמד.
המשך קריאה>>בהרצאה דן ד"ר יעקב עציון על קשרי לשון בין פיוטים קדומים לזמר הישראלי המתחדש. ההרצאה לוותה באתנחתות מוזיקליות שבהן נוגנו השירים.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות ברב־שיח מיוחד לכבוד יום העברית תשפ"א ולרגל הוצאתו לאור של הספר 'אוצֵר המילים' על הבלשן והמילונאי ראובן אלקלעי – רב־שיח על מילונאים ומילונים בהנחיית העיתונאי ירון לונדון.
המשך קריאה>>לכבוד יום העברית תשפ"א האקדמיה ללשון העברית מציעה לכם להשתתף בסדנה מקוונת ב"זום" ולצפות במגוון הרצאות מקוונות של מומחי האקדמיה שניתנו בעת האחרונה.
המשך קריאה>>מאות השתתפו בסדנה מיוחדת לכבוד יום העברית בהנחיית ד"ר אורלי אלבק על גבולות העריכה משני צידי המתרס – מזווית הראייה של העורכים ומנקודת המבט של הכותבים.
המשך קריאה>>הורים וילדים השתתפו בפעילות מיוחדת לחנוכה – סופגנייה: דונאט שהתחפש ללביבה – סדנת לשון ובישול לחנוכה שיועדה להורים ולילדים (מגיל 5).
המשך קריאה>>ההרצאה של יהונתן רוסן ממן עסקה במלחמת השפות והתנגשותן של ציוויליזציות.
המשך קריאה>>בהרצאה דנה תמר קציר בשאלה עד כמה העברית שלנו היום קרובה ללשון המקראית.
המשך קריאה>>לכבוד פתיחת שנת הלימודים – הורים מוזמנים לצפות בשיחה שערכנו עם פרופ' דורית רביד, מומחית לבלשנות ולפסיכולינגוויסטיקה התפתחותית.
המשך קריאה>>חברת האקדמיה ללשון העברית, הסופרת גיל הראבן, הרצתה על ספרות לילדים ועל תרגומיה.
המשך קריאה>>הרצאתה של רונית גדיש עסקה בשאלה איך העברית מתאימה את עצמה למציאות משתנה? האם יש מקום בימינו למפעל המינוח העברי?
המשך קריאה>>הרצאתו של ד"ר גבריאל בירנבאום דנה בשאלה אם יש להתערב בתהליכים המתרחשים בלשון טבעית, או שמא יש להניח לה לנפשה.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בעשרת מושבי כינוס מחקר לשון החכמים (שבט תש"ף, פברואר 2020), שנערך לכבוד נשיא האקדמיה פרופ' משה בר־אשר בהגיעו לגבורות.
המשך קריאה>>הרצאתה של ד"ר קרן דובנוב נערכה בבר פולי בתל אביב בשיתוף ארגון WIZE.
המשך קריאה>>קהל של עשרות רבות השתתף בהרצאתה של רונית גדיש בשיתוף ארגון WIZE בבר הדיזי פרישדון בדיזנגוף 121 תל אביב.
המשך קריאה>>השתתפנו לראשונה בליל המדענים בקריית האוניברסיטה העברית בגבעת רם ירושלים – רונית גדיש הרצתה על "מתחיית העברית לעברית החיה – בין פעולות יחידים לפעילות ממסדית".
מוזמנים לצפות בערב העיון המרתק שנערך בבית האקדמיה במלאת עשרים שנה לפטירתו של פרופ' שלמה מורג ז"ל – בערב השתתפו מכריו ומוקיריו הרבים.
המשך קריאה>>ד"ר אורי מלמד הרצה על "מים על הלשון: ערכָּם של המים בשימושי העברית" ביום עיון לזכר יצחק נבון בי"ג באלול תשע"ט, 13 בספטמבר 2019, בנאות קדומים.
המשך קריאה>>ד"ר אורי מלמד מן האקדמיה הרצה בקריית האוניברסיטה הפתוחה ברעננה במסגרת הסדרה "עורכים מארחים".
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות בחמשת מושבי הכינוס המדעי רב־המשתתפים שנערך בשיתוף האקדמיה ללשון העברית ואוניברסיטת בר־אילן. הכינוס היה בט' באלול תשע"ט, 9 בספטמבר 2019.
המשך קריאה>>בד' באלול תשע"ט, 4 בספטמבר 2019, התקיים בבית האקדמיה ערב עיון למלאת 70 שנים לעורך המילון ההיסטורי פרופ' חיים כהן, ולרגל יציאתו לאור של כרך פא של לשוננו, שהוקדש לו.
המשך קריאה>>ד"ר גבי בירנבאום הרצה על השפעתן של לשונות שכנות על העברית מימי התנ"ך ועד ימינו. ההרצאה התקיימה בשיתוף ארגון WIZE בבר פולי ברח' רוטשילד 60 בתל אביב.
המשך קריאה>>עשרות ילדים, בני נוער ומבוגרים הגיעו לבית האקדמיה לביקור מודרך בחדר אליעזר בן־יהודה. בחדר מוצגים רהיטים וחפצים מביתו, ספרים מספרייתו, המכתבה שעליה כתב בן־יהודה את מילונו ופתקים למילון בכתב ידו.
המשך קריאה>>רבים הצטרפו אלינו לחגיגה של מילים, שירים וריקודים בערב שבועות. האירוע הפתוח לקהל הרחב נערך במתחם התחנה הראשונה בירושלים.
המשך קריאה>>אירוע מיוחד בהנחיית שפרה קורנפלד ובהשתתפות נסים קלדרון, אמונה אלון, פניה עוז־זלצברגר, דוד אוחנה וסיגלית רוזמרין – על יצירתו הענפה של עמוס עוז, על ההשפעה שלו במרחב הספרותי ועל היחס המיוחד שלו ליצירה בשפה העברית.
המשך קריאה>>בהרצאתו של ד"ר אורי מלמד בבר דיזי פרישדון בתל אביב השתתף קהל רב וערני.
המשך קריאה>>ההרצאה התקיימה בבר "זוט אלורס" בגבעתיים בהשתתפות קהל רב ומתעניין.
המשך קריאה>>אירועי יום העברית תשע"ט צוינו בשורה של אירועים בגבעתיים ובסינמטקים של שדרות, תל אביב וחיפה.
המשך קריאה>>קהל של מאות אנשים ונשים, מבוגרים וצעירים, הגיעו אלינו לקריית האוניברסיטה בגבעת רם בירושלים – למרות יום חורפי גשום במיוחד – כדי לציין איתנו את יום העברית תשע"ט –אפשר לצפות במושבים המרכזיים.
המשך קריאה>>תחת שמי ערב תשרי ירושלמי ישבנו לקרוא ולשיר יחד מיצירותיו הנפלאות של המשורר נתן אלתרמן במלאת 80 שנה לצאת ספרו 'כוכבים בחוץ'.
המשך קריאה>>אתם מוזמנים לצפות באירוע המיוחד שנערך במסגרת פסטיבל מספרי סיפורים בחול המועד סוכות – רבה שמחת דוברי העברית לדורותיהם ולתענוגותיה של שפתנו אין קץ!
המשך קריאה>>נציגי האקדמיה הוזמנו לתת סדרת הרצאות בכנסת במסגרת מפגשי תרבות שמארגנת ועדת החינוך של הכנסת ביוזמת יו"ר הוועדה חבר הכנסת יעקב מרגי.
בבר פולי בתל אביב התקיים מפגש "על הבר" עם רונית גדיש, המזכירה המדעית של האקדמיה, על התחדשות העברית בהשתתפות קהל צעיר ומתעניין.
המשך קריאה>>קהל רב התכנס לשמוע על "העברית בחברה הערבית" בערב עיון שנערך בבית האקדמיה בהשתתפות מרצים מובילים ואנשי חינוך. אתם מוזמנים לצפות בהרצאות.
לרגל זכייתו של חבר האקדמיה פרופ' אלישע קימרון בפרס ישראל נערך לכבודו ערב הוקרה.
המשך קריאה>>באקדמיה ללשון העברית נערך כינוס מדעי בין־לאומי בן ארבעה ימים שעסק בלשון ובדקדוק של עברית המקרא – בהשתתפות חוקרים חשובים מן הארץ ומחו"ל.
המשך קריאה>>ועדת החינוך התרבות והספורט של הכנסת ציינה את יום העברית בישיבה מיוחדת רבת משתתפים תחת הכותרת "הלשון העברית במערכת החינוך וברשות הרבים".
המשך קריאה>>בתיאטרון הבימה בתל אביב נערכה התכנסות חגיגית לרגל הוצאת הספר העברית: שפה, תרבות וחינוך מאת זאב ז'בוטינסקי.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון העברית קיימה ערב עיון מיוחד שהוקדש ליוצר הגדול ונשיא ועד הלשון העברית חיים נחמן ביאליק.
המשך קריאה>>במושב בקונגרס העולמי השבעה עשר למדעי היהדות הרצו ארבעה חוקרים מעובדי האקדמיה על פירות עבודתם בהשתתפות קהל רב.
המשך קריאה>>הפרס הוענק לד"ר ורד סיידון על הישגיה במחקר הסמנטיקה והתחביר של העברית לתקופותיה.
המשך קריאה>>פרס עוזי רמון הוענק במעמד חגיגי לד"ר אמיר געש מן המדור לספרות הגאונים ולד"ר דורון יעקב מן המדור לספרות ימי הביניים.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון העברית אירחה את הכינוס הבין־לאומי השמיני של חוקרי לשונות מגילות מדבר יהודה בהשתתפות מיטב חוקרי לשון התקופה מן הארץ ומן העולם.
המשך קריאה>>בערב העיון רב המשתתפים לציון יובל להענקת פרס נובל לסופר ש"י עגנון – נישאו הרצאות שעסקו ביצירתו מזוויות מגוונות, והוקרא הסיפור "שלום עולמים".
המשך קריאה>>בכינוס בבית האקדמיה בשיתוף החוג ללשון העברית באוניברסיטה העברית השתתפו חוקרים בכירים בתחום ולצידם חוקרים צעירים – מן הארץ ומחו"ל.
המשך קריאה>>המפגש השלישי בסדרה "רוח סתיו: ערבי ספר באקדמיה ללשון העברית", יוחד לספרו של ד"ר שתיל העוסק במחקר בלשני של העברית החדשה.
המשך קריאה>>המפגש השני בסדרה "רוח סתיו: ערבי ספר באקדמיה ללשון העברית" יוחד לספרו של פרופ' שמא פרידמן, ונשאו בו דברים חוקרי תלמוד ולשון.
המשך קריאה>>בשנת תשע"ו (2015) העניקה האקדמיה את התואר עמיתי כבוד לבני הזוג ארני וּולטר וינשל מארצות הברית על תרומתם לאקדמיה ועל פעילותם להפצת העברית בארצות הברית.
המשך קריאה>>בערב המיוחד שנערך בבית האקדמיה ללשון העברית לכבוד מחקריו של פרופ' עוזי אורנן ובהשתתפותו – נסקרו ספריו "דקדוק הפה והאוזן" ו"בראשית היה השפה" וסופרו פרקים מסיפור חייו.
המשך קריאה>>בערב העיון, שיוחד למתח שבין התפתחות טבעית של שפה ובין הכוונה יזומה, השתתפו פרופ' סיריל אסלנוב, ד"ר גיא דויטשר וד"ר תמר עילם־גינדין.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון העברית ערכה ערב מיוחד לכבוד צאת הספר בהשתתפות מומחים בחקר הפיוט, פייטנים ונגנים וקהל מתעניינים.
המשך קריאה>>הכינוס המשותף התקיים במכללת בית ברל בהשתתפות קהל רב של סטודנטים, עורכי לשון ומתעניינים. בכינוס נישאו הרצאות על העברית הקלסית ועל העברית של ימינו.
המשך קריאה>>באולם מלא מפה אל פה התקיים רב־שיח על מילונאות, ונישאו דבריהם של אורית אבן־שושן רשף, נכדתו של המילונאי אבן־שושן, של המתרגמת גילי בר־הלל, ושל המשורר וחתן פרס ישראל ארז ביטון. הערב צולם ומובא כאן במלואו.
המשך קריאה>>הפרס לעובדי מחקר מצטיינים באקדמיה על שם עוזי רמון הוענק בשנת תשע"ה לד"ר אליהו (אלכסיי) יודיצקי מן המילון ההיסטורי ולתמר קציר מן המזכירות המדעית.
המשך קריאה>>בערב לציון צאת ספרו של חבר האקדמיה הרב חיים סבתו נשאו דברים פרופ' אהרן ממן, פרופ' יעקב שויקה הנזכר בספר בשם "הדוד ג'אקו", עורך הספר ד"ר יהודה מלצר והרב חיים סבתו מחבר הספר.
המשך קריאה>>האקדמיה ללשון העברית מברכת את רונית גדיש על זכייתה בפרס ראש הממשלה ללשון העברית על שם אליעזר בן־יהודה לשנת תשע"ה (יום שני כ"א בטבת תשע"ה, 12 בינואר 2015).
המשך קריאה>>במפגש של עובדי המילון ההיסטורי לדורותיהם בחנוכה תש"ע הופנה מבט משותף אל העבר אל ההווה ואל העתיד של מפעל המילון.
המשך קריאה>>ביום עיון מטעם האקדמיה ללשון העברית והמרכז ללימודי הטקסט במכללת ליפשיץ השתתפו מאות עורכי לשון, מתרגמים ואוהבי לשון וספר.
המשך קריאה>>הכינוס נערך במלאות מאה ועשרים שנה לייסוד ועד הלשון. פתח את הכינוס נשיא האקדמיה, פרופ' משה בר־אשר. בדבריו הוא עמד על מגמתה של האקדמיה לצאת ממתחם האקדמיה ולבוא אל רשות הרבים, להשמיע את דברה ולא פחות מזה לשמוע.
המשך קריאה>>במושב האקדמיה ללשון העברית בכינוס "לשון ראשון הרביעי: כנס ראש הממשלה לשפה העברית בראשון לציון" השתתפו המזכירה המדעית רונית גדיש וחברי האקדמיה הפרופ' שלמה נאה, הפרופ' יוחנן ברויאר והפרופ' שמואל (סטיב) פסברג.
המשך קריאה>>האקדמיה ערכה סדרת ערבי עיון בכותרת "צוהר למפעל המילון ההיסטורי". בכל ערב עיון הופנה הזרקור אל אחת מחטיבות הלשון הנחקרות במפעל המילון. ההרצאות דנו בייחודה הלשוני וברקעה ההיסטורי או הספרותי .
המשך קריאה>>ביום עיון של החוג ללשון העברית באוניברסיטת חיפה יוחד מושב משותף לאקדמיה ללשון העברית ולאוניברסיטה לרגל צאתו לאור של הספר "תכנון לשון בישראל" מאת אילן אלדר.
המשך קריאה>>בחג השבועות תשע"א (יוני 2011) התקיים במכללת דוד ילין כינוס משותף לאקדמיה ללשון העברית ולמכללות האקדמיות לחינוך באזור ירושלים. בכינוס השתתפו כמאתיים איש.
המשך קריאה>>עם פרסום החוברת "מתגלגלים עם המילים – מילת השבוע תשע"א" התכנס קהל רב לשמוע את הרצאותיהם של הסופר חיים באר ושל ד"ר קרן דובנוב ותמר קציר מן המזכירות המדעית של האקדמיה.
המשך קריאה>>את הכינוס בעיר עפולה פתחו נשיא האקדמיה פרופ' משה בר־אשר וראש העיר אבי אלקבץ. הרצו חבר האקדמיה פרופ' שמעון שרביט וד"ר גבריאל בירנבאום ממפעל המילון ההיסטורי.
המשך קריאה>>במושב הרצו חבר האקדמיה ד"ר יואל אליצור ועובדות המזכירות המדעית תמר קציר וד"ר קרן דובנוב. יושב ראש המושב היה חבר האקדמיה פרופ' משה פלורנטין.
המשך קריאה>>הכינוס בשיתוף משרד התרבות והספורט ומשרד ראש הממשלה נערך במרכז לאמנויות הבמה בהרצלייה. בתשעת מושבי הכינוס השתתפו מיטב החוקרים והיוצרים בלשון העברית ובתחומים המשיקים לה.
המשך קריאה>>בכינוס משותף של האקדמיה ושל פורום מרכזי לימודי הלשון העברית במכון מופ"ת הרצו נשיא האקדמיה, חברי האקדמיה ועובדיה ומרצים נוספים.
המשך קריאה>>ערב העיון הפתוח לציבור נערך במשכנות שאננים בירושלים ויוחד להוראת הספרות והלשון על רקע כוונת משרד החינוך לאחד את מבחני הבגרות בספרות ובלשון.
המשך קריאה>>האקדמיה מברכת את רות אלמגור־רמון על זכייתה בפרס ראש הממשלה ללשון העברית ע"ש אליעזר בן־יהודה לשנת תשע"ד. אלמגור־רמון היא שליחת האקדמיה לרשות השידור. בעבודתה היא הרימה תרומה אדירה ללשון השידורים ברדיו ובטלוויזיה.
המשך קריאה>>דברים שנשאה כלת פרס האקדמיה ללשון העברית לשנת תשע"ד, ד"ר יעל רשף, במעמד הענקת הפרס על דרכה בחקר תהליכי ההתגבשות של העברית החדשה.
המשך קריאה>>בכינוס לציון 80 שנה לייסודו של החוג ללשון העברית באוניברסיטה העברית יוחד מושב משותף עם האקדמיה לציון צאתה לאור של האנציקלופדיה החדשה ללשון העברית ולבלשנותה בהוצאת בריל.
המשך קריאה>>מפעל המילון ההיסטורי של האקדמיה אירח חוקרים וחוקרות במדעי הרוח בכלל ובתחום השפה בפרט בשיתוף עם היזמה "רוח דיגיטלית". במפגש הוצג מפעל המילון ההיסטורי ומאגריו המשמשים כלי עזר ומשאב לחוקרים.
המשך קריאה>>