ישראל פלחן
ישראל פלחן נולד ב-1945 בטומסק שברוסיה להורים ששהו בארץ-ישראל המנדטורית וגורשו ממנה. במקצועו הוא דוקטור לפיזיקה. הוא מספר לנו על היחשפותו בגיל מאוחר יחסית ליהדותו ולשפה העברית.
המשך קריאה>>ראיונות מצולמים עם אנשי לשון ועל אנשי לשון מכונסים כאן ראיונות מצולמים מקיפים עם חוקרים בולטים של הלשון העברית ועם בני משפחה של אנשי לשון חשובים, המביאים עדויות אישיות על חייהם, על מחקריהם ועל תרומתם לשפה העברית. המראיין הוא ד"ר גבריאל בירנבאום מהאקדמיה ללשון העברית.
ישראל פלחן נולד ב-1945 בטומסק שברוסיה להורים ששהו בארץ-ישראל המנדטורית וגורשו ממנה. במקצועו הוא דוקטור לפיזיקה. הוא מספר לנו על היחשפותו בגיל מאוחר יחסית ליהדותו ולשפה העברית.
המשך קריאה>>חבר האקדמיה פרופ' עוזי אורנן, מבכירי הבלשנים בארץ, מספר בעברית הנאה והקולחת שלו על ילדותו בירושלים ובתל אביב, על ימיו במחתרת, על שנותיו כתלמיד וכמרצה באוניברסיטה העברית, על פעילותו באקדמיה, ומעט גם על פעילותו הציבורית.
המשך קריאה>>אחי חותנתו של יוסף עזרא היה משה בר־נסים, מזכירו הנאמן של אליעזר בן־יהודה. יוסף עזרא מספר את מה שידוע לו על בר־נסים ומצר על שפועלו נשכח.
המשך קריאה>>הדסה קנטור, דור שביעי בירושלים, למדה באוניברסיטה העברית אצל גדולי הבלשנים העבריים ובהם הפרופסורים טור־סיני, קוטשר וגושן־גוטשטיין. קנטור עמדה בראש היחידה להבעה עברית באוניברסיטת בר־אילן, והייתה ידועה כמרצה מרתקת ומלאת הומור.
המשך קריאה>>חבר האקדמיה פרופ' אברהם טל מספר על ילדותו ונערותו, על לימודיו באוניברסיטה ועל מוריו הנערצים. עוד הוא מספר על מחקריו בעברית ובארמית של השומרונים ועל תפקידו כעורך המילון ההיסטורי של האקדמיה במשך עשרים שנה.
המשך קריאה>>חברת האקדמיה אסתר גולדנברג מספרת בעברית הרהוטה והמוקפדת שלה על ילדותה, על ימיה באוניברסיטה העברית בחוגים לפילוסופיה יהודית וללשון עברית, על מוריה פרופ' גרשום שלום ופרופ' זאב בן־חיים, ועל מה שהביא אותה להיות גם עורכת לשון.
המשך קריאה>>יובל אבן־שושן, בנו של המילונאי אברהם אבן־שושן, מספר באהבה על אביו ועל מפעליו המילוניים החשובים: "המילון החדש" למהדורותיו ו"קונקורדנציה חדשה" למקרא.
המשך קריאה>>חבר האקדמיה ונשיאהּ בעבר, פרופ' יהושע בלאו, הוא מחשובי הבלשנים בדורנו. בשני תחומי עיסוקו המדעי, בלשנות עברית ובלשנות ערבית כתב מחקרים פורצי דרך. בריאיון הוא מספר על ילדותו ובחרותו ועל דרכו בעולם המדע.
המשך קריאה>>הגאוגרף פרופ' משה בְּרַוֶר פעל כיושב ראש ועדת השמות הממשלתית לחידוש כללי התעתיק של האקדמיה מתוך שיתוף פעולה עם ועדת השמות. בריאיון הוא מספר על חייו ועל אביו א"י ברוֶר, איש רוח וחלוץ הגאוגרפיה של ארץ ישראל ובאחרית ימיו חבר כבוד של האקדמיה.
המשך קריאה>>